1. Förutom ditt personnummer använder du din kortläsare, inloggningskort och inloggninsskod.
  2. Börja med att fylla i ditt personnummer och din personliga kod (samma som i mobilappen och för telefonbanken).
  3. Tink skapar nu en kontrollkod.
  4. Ta fram din kortläsare, sätt i inloggninskortet och tryck på knappen SIGN. Skriv därefter in kontrollkoden du ser i Tink i kortläsaren, tryck OK och skriv in din inloggninskod till kortläsaren.
  5. Din kortläsare skapar nu en svarskod som du skriver in i Tink.
  6. Tryck på Anslut så är ditt bankkontot inkopplat.
    Observera att vi tyvärr bara kan hämta 90 transaktioner per konto från Handelsbanken. Med tiden bygger du upp din egen historik och får fler transaktioner.

Du kan även ansluta med Mobilt BankID:

1. Tillsammans med ditt personnummer använder du Mobilt BankID för att verifiera din identitet. För att kunna använda Mobilt BankID behöver du först ladda ner säkerhets-appen för Mobilt BankID från AppStore eller Google Play, och sen aktivera ditt Mobila BankID på internetbanken. När detta är gjort kan du välja att ansluta Handelsbanken.
  2. Efter det att du har uppgett ditt personnummer och valt anslut, så kommer du temporärt lämna Tink-appen för att verifiera din identitet med Mobilt BankID. För att göra detta behöver du uppge din PIN-kod som består av 6 till 8 siffror.
  3. När du använder Tink och vill uppdatera information från din bank så trycker du på uppdatera-knappen på översiktssidan i Tink-appen. Du kommer då temporärt skifta till säkerhets-appen för Mobilt BankID för att verifiera din identitet, och Tink-appen kommer sedan uppdatera all information.