1. Tillsammans med ditt personnummer använder du Mobilt BankID för att verifiera din identitet. För att kunna använda Mobilt BankID behöver du först ladda ner säkerhets-appen för Mobilt BankID från App Store eller Google Play, och sen aktivera ditt Mobila BankID på Nordeas internetbank. När detta är gjort kan du välja att ansluta Nordea till ditt Tink-konto.

2. Efter det att du har uppgett ditt personnummer och valt anslut, så kommer du temporärt lämna Tink-appen för att verifiera din identitet med Mobilt BankID. För att göra detta behöver du uppge din PIN-kod som består av 6 till 8 siffror.
3.När du använder Tink och vill uppdatera information från din bank så trycker du på uppdatera-knappen på översiktssidan i Tink-appen. Du kommer då temporärt skifta till säkerhets-appen för Mobilt BankID för att verifiera din identitet, och Tink-appen kommer sedan uppdatera all information. Du kan också lägga in din PIN-kod efter att du har verifierat dig med Mobilt BankID första gången. Då kan Tink automatiskt hämta hem din data och du behöver inte uppdatera manuellt varje gång du loggar in.