Att bli ID-kapad innebär att någon olovligt använder din identitet vilket betyder att någon annan använder ditt namn, personnummer och adress för att till exempel ta nya banklån och krediter, beställa varor på internet eller handla med ditt kreditkort.
Kan jag skydda mig mot ID-kapning?
Tyvärr ökar ID-kapningarna varje år och än så länge finns det inget effektivt sätt att helt skydda sig mot det. Istället kan du som individ se till att vara försiktig med dina personuppgifter och se till att använda en bevakningstjänst som snabbt berättar för dig om något har gjorts med dina personuppgifter eller om det är någon ovanlig aktivitet på ditt konto.