För att betala räkningar i Tink så gör du ungefär som när du ska göra en överföring:
Gå in på “Kontovyn”  eller "Översiktsvyn" och tryck sedan på actionknappen (den lilla turkosa knappen till höger). Välj Betala.

Här kan du välja mellan att scanna fakturan med din smartphones kamera, eller föra in belopp, mottagare och OCR/meddelande manuellt. Om du vill scanna så väljer du kameraikonen längst nere där det står "Scanna faktura".

Välj sedan vilket konto du vill att pengarna ska dras ifrån.
Scanna sedan in Mottagare, Belopp och OCR.

Om du hellre vill göra det manuellt så kan du fylla i alla rader och godkänna sedan. Vare sig du scannar in fakturan eller fyller i allting manuellt så behöver du godkänna med Mobilt BankID för att betalningen ska gå igenom.Glöm inte att dubbelkolla vem mottagaren är innan du signerar med Mobilt BankID.